Ефекат уштеде енергије пластичног гранулатора

- 2021-04-28-

Уштеда енергије пластичног гранулатора може се поделити на два дела: један је енергетски део, а други грејни део.

Уштеда енергије у делу напајања: Главна употреба претварача фреквенције је уштеда преостале енергије мотора. На пример, стварна снага мотора је 50 Хз, али у производњи вам треба само 30 Хз да би било довољно за производњу, а вишак мора бити потрошен. , Инвертер треба да промени излазну снагу мотора да би постигао ефекат уштеде енергије.

Уштеда енергије у делу за грејање: Уштеда енергије у делу за грејање углавном је употреба електромагнетних грејача. Стопа уштеде енергије је око 30% -70% старе отпорне завојнице.

1. Отпорно грејање, електромагнетни грејач има додатни слој изолације, што повећава степен искоришћења топлотне енергије.
2. Отпорно грејање, електромагнетни грејач директно делује на материјалну цев да се загреје, смањујући губитак топлоте при преносу топлоте.
3. У односу на отпорно грејање, брзина грејања електромагнетног грејача је већа од четвртине, што смањује време загревања.
4. У односу на отпорно грејање, брзина грејања електромагнетног грејача је брза, побољшана је ефикасност производње, а мотор је у засићеном стању, чиме се смањује губитак снаге изазван великом снагом и малом потражњом.
Горе наведене четири тачке су електромагнетни грејач, зашто можемо уштедети енергију до 30% -70% на пластичном гранулатору.